Vedugnar

Bygger vedeldade ugnar
Marcus Vedugnar hjälper dig som vill återupptäcka kraften från björkvedens knastrande låga, inte bara som mysfaktor utan även nyttan man kan ha av den. Vi hjälper dig med idéer, ritningar, uppförande av din egna bakugn efter italiensk modell. Vad du vill ha till begränsar bara din fantasi. kompletta utekök med grill, bakbord, diskbänk med vask, örtagård. Vad vill du ha?

Våra ugnar gör sig perfekt i din trädgård eller i sommarstugan. På kursgården kan du utveckla din verksamhet i det oändliga med en egen vedeldad ugn, inte minst är det unikt idag.

totalentreprenad av trädgårdsugn med utekök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi bygger våra ugnar enligt italiensk modell för att få bästa möjliga värmeegenskaper. Den italienska bakugnen värms dessutom upp betydligt snabbare än en traditionell svensk bakugna som kan ta 4-10 timmar att värma upp. Den italienska ugnen värms istället på 1-2 timmar. Detta gör att man faktiskt har en ugn som är betydligt mer lockande att använda. Baksidan av myntet är att den sedan heller inte håller värmen lika länge som en tradtionell svensk ugn. Dessa är utmärkta när man vill baka storbak av bröd då värmen räcker lika länge som man eldade. Den italienska ugnen passar bäst för pizza, paj, piroger, grillning, tunnbröd och mindre brödbak.